Doosan Bears 11 matcher långa segersvit i Gwangju avbröts av regn. Nu är de tillbaka hemma i Jamsil, redo att skriva historia.

I sin första match under andra halvan av säsongen kom Doosan från underläge och vann med 5-2 mot Gwangju Kia Tigers den 21 maj, vilket förlängde deras segersvit till 10 matcher. Det var den längsta segersviten i klubbens historia och tangerade rekorden från 2000 och 2018. Doosans manager Lee Seung-yeop satte ett nytt franchiserekord för flest segrar under en debutsäsong för en Bears-manager och tangerade KBO-rekordet för flest segrar under en debutsäsong för en inhemsk manager.

Lee har valt det inhemska esset Kwak-Bin Kwak som sin startpitcher för den 11 matcher långa segersviten. Under den första halvan av säsongen hade Kwak 8-2 med en ERA på 2,08 på 65 kastade innings i 12 matcher. Även när lagets fem matcher långa segersvit var i fara i juni, hjälpte Kwak-bins envishet att stoppa förlustsviten Doosan att klättra till tredje plats.

Men sedan kom regnet. Lee tillkännagav Kwak-Bin som startpitcher för både den 22:a och 23:e matchen mot Gwangju KIA, men matcherna ställdes in för andra dagen i rad på grund av regn.

Efter mycket övervägande beslutade Lee att ge Kwak lite mer vila. Den 11 matcher långa segersviten överlämnades till Brandon Waddell. “Jag bytte upp det så att Brandon skulle gå in först och sedan skulle Kwak-Bin kasta”, berättade Lee för reportrar på Gwangju-KIA Champions Field den 23:e.

Doosan kommer att spela en tre matcher lång serie mot Lotte Giants i Jamsil från den 25:e till den 27:e. Om inte regnet ställer in förväntas Brandon kasta den 25:e och Kwak-Bin den 26:e.

Brandon är i toppform för att skriva Doosan-historia. Han anslöt till laget i slutet av juni som ersättare för Dylan Pyle och hjälpte till att förstärka Doosans backlinje. I fyra starter gick Brandon 2-1 med en ERA på 1,04 i 26 kastade innings, vilket hjälpte laget att klättra från sjätte till tredje plats. Han slog ut 26 slagmän och släppte bara in fem, och hans spel var enastående med en WHIP (walks allowed per inning) på bara 0,85.

Med Brandon som ankare i ett-två-pucken med Alcantara fann laget stabilitet över hela linjen, från starters till bullpen. Under sin 10-matchers segersvit i juli rankades Doosans lag-ERA på 1,78 först i ligan. Deras start-ERA är 2,29 och deras bullpen-ERA är 1,00, båda ligaledande. Den enda gången laget släppte in mer än fyra runs var mot Pohang Samsung Lions den 5:e, när startern Kim Dong-ju kastade, och resten av matcherna hölls till tre runs eller mindre. Bullpen har kunnat hålla dem kvar i matchen med bara en stor inning från slagmännen, vilket har förlängt deras segersvit till 10 matcher.메이저사이트

Regnet tvingade Doosan att ta ledigt tre dagar i rad, men Lee var positiv: “Våra spelare är inte den typen av spelare som inte tränar (på grund av regnet), de tar hand om sig själva. Kastarna behöver mycket vila. Några av dem överansträngde sig under den första halvan, så med en veckas ledighet (för All-Star break) och ytterligare tre dagar, bör de kunna kontrollera sitt tillstånd väl”, sade Lee och tillade att han inte ser några problem med att fortsätta segersviten.

Kommer Doosan att kunna fira sin 11:e raka seger framför sina hemmafans?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top