Kim Ha-seong (27, San Diego Padres) har sett sina aktier skjuta i höjden. Med sina iögonfallande prestationer ger han koreanska basebollfans en stark känsla av stolthet.

Kim startade på första bas och slog andra slaget mot Detroit Tigers i 2023 Major League Baseball (MLB) World Series på Comerica Park i Detroit, Michigan (USA), och gick 3-for-4 med en home run, två dubblar, en walk och två RBI för att leda San Diego till en 14-3-seger. Höjde sitt individuella slagsnitt till .268 från .262.

Tangerade sitt karriärrekord för home runs och satte ett nytt karriärrekord för runs batted in i en match. Kim fick en walk från motståndarstartern Matt Manning i början av den första inningen. I sin tredje at-bat i början av den fjärde med sitt lag i ledning med 4-3, singlade Kim upp i mitten mot relievern Mason Englert för att flytta löpare till andra och tredje. Nästa slagman, Fernando Tatis Jr.

I den femte inningen vid en 8-3-ledning avslutade Kim sin “three-strikeout”-match med sin andra walk i matchen, och i början av den sjunde inningen, i sin femte at-bat med baserna fulla, tog han en 145 mph (180 km/h) fyr-söms fastball (fastball) från Chasen Shreve för en omedelbar home run.

Homerun satte ett nytt MLB-rekord för flest homeruns under en säsong. Den överträffade de 11 han slog förra säsongen (2022). Föregående dag (22) slog Kim en homerun i början av den andra inningen mot Detroit, men blev berövad en när vänsterfältaren Akil Badu gjorde en hoppande fångst. Han fick dock revansch i den sjätte inningen när han slog sin 14:e dubbel för säsongen, och slutligen sin 12:e home run för året, på Shreve, som dubblade.

Kim kom till slag igen i början av den nionde när San Diegos slagverk exploderade, och med baserna fulla slog han en ren singel för att ge honom sin första “tre-hit match” på sju matcher, som går tillbaka till den 16:e mot Philadelphia. Fem walks, inklusive en dubbel. Han satte också ett nytt rekord för runs batted in.

Kim Ha-seong var KBO:s ledande shortstop. Hans långa slagträ och snabba fötter gjorde honom till en värdefull infielder. Hans offensiva skicklighet överskuggade ofta hans förstklassiga försvar.

Under sin första MLB-säsong (2021) kämpade Kim med att anpassa sig till den snabba bollen och slog bara .202 med åtta homeruns och 34 RBI. Han visade sig dock vara konkurrenskraftig som reserv på andra bas, shortstop och tredje bas, och förra säsongen (2022) ersatte han den skadade och avstängde shortstopen Fernando Tatis Jr. Han utsågs till en av tre finalister i National League (NL) Gold Glove för sitt solida och spektakulära försvar.

Kim gjorde två spektakulära försvarsspel mot Los Angeles Angels den 5:e. Med två outs i början av den fjärde inningen och en boll som gick av första basmannen Jake Cronenwirths handske, gjorde han en dynamisk, barhänt fångst. Aka barhänt. Han fick inte bollen i en rörelse, men han följde upp det med en omedelbar fångst av pinch-hitter Mike Moustakas. I början av den nionde inningen, med baserna fulla och avbytaren Josh Hader inför ett dubbelspel, gjorde Kim en snabb fångst av Taylor Wards hårt slagna, snurrande grounder för att få den sista outen.

Vid plattan har Kim fortsatt att anpassa sig till de stora ligorna den här säsongen. Hans månatliga slaggenomsnitt fortsätter att stiga. I april hade han ett månadssnitt på 0,177, men i maj slog han 0,276 och i juni slog han 0,291. Han slog också sitt personliga rekord för flest home runs under en månad (4). Juli är fortfarande en vecka bort, men han har redan slagit .308 med tre home runs.

Den lokala tidningen i San Diego, Union-Tribune, riktade skarp kritik mot lagets prestation, som innebar att de föll till fjärde plats i divisionen (National League West) med 48 segrar och 51 förluster, men förklarade samtidigt att “Kim har varit den enda spelare som inte har gjort någon besviken den här säsongen”. Han citerade sabermetriska defensiva och offensiva mått, samt wins above replacement (WAR). Han fortsatte med att säga att han har gått från en bänkspelare till en av de bästa spelarna i laget. Manny Machado, en pelare i slagordningen, och Blake Snell, ett ess på höjden, har också uttryckt sin tillgivenhet för Ha-Sung Kim.

Från och med den 23:e ligger Kim på fjärde plats i laget när det gäller home runs (12) och fjärde plats i on-base procent (.428). Det är bättre än startande shortstop Zander Bogaerts (11 homeruns, .401 on-base percentage), som förra vintern skrev på för totalt 280 miljoner dollar.

Många andra basmän är relativt sett bättre slagmän än shortstops. Kim är delad nia i home runs och 11:a i on-base procent bland ligans startspelare. Han är också 11:a i slaggenomsnitt.

Precis som Marcus Semien (Texas Rangers) har han en astronomisk prislapp (175 miljoner USD). Brandon Drury (Los Angeles Angels) och Weeks Merrifield (Toronto Blue Jays) är också veteraner med stora ben. Nico Horner är nästa ledare för Chicago Cubs, och Luis Ararez är den nuvarande slagledaren. Aji Alvis leder Atlanta Braves slagordning tillsammans med Ronald Acuna Jr. och Austin Riley.바카라사이트

Han är precis där uppe med de flesta spelare som MLB-fans i Korea är bekanta med. I den här takten kan han lätt nå 20 home runs och 20 dubbelslag. Han behöver bara lägga till ytterligare två stulna baser, så kommer home runs att följa. Shin-Soo Choo

Shin-Soo Choo spelade 16 säsonger i de stora ligorna, men det tog honom till hans femte säsong (2009) att nå 20 home runs och 20 stulna baser. På grund av sin tjänstgöringstid fick Shin-Soo Choo inte ens 500 000 USD förrän säsongen 2010. Kims kontrakt löper till och med 2024. Om han fortsätter sin nuvarande tillväxt och förblir konkurrenskraftig kan han förvänta sig ett kontrakt som liknar Shin-Soo Choos. Det kan hända i juni eller juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top